top of page
  • Forfatters billedeImke

Hvordan du kan øge virksomhedens ROI, ved at fremme medarbejdernes mentale sundhed?Du ved det sikkert godt:


Dine medarbejderes velbefindende kan have en afgørende betydning for, hvordan din virksomheds bundlinje ser ud.


Selvfølgelig skal der en del mellemregninger til for at kunne komme med et konkret tal.

Men vi ved det alle sammen: har vi medarbejdere, hvis mentale sundhed halter, vil de automatisk være ude af stand til at performe deres bedste. Måske de endda skal sygemeldes med stress i en periode.


Har en virksomhed til gengæld mentalt sunde og stærke medarbejder, kan de nemt formå at løfte større arbejdsopgaver og sørge for en større omsætning. Dette gælder ikke kun salgsvirksomheder, men lige så meget service- og produktionsvirksomheder samt det offentlige.Hvad er mental sundhed?


Sundhedsstyrelsen definerer mental sundhed som følgende:

”Mental sundhed er en tilstand af trivsel, hvor det enkelte menneske kan udfolde sine evner, håndtere dagligdags udfordringer og stress og indgå i fællesskaber med andre mennesker. Mental sundhed er altså ikke kun fraværet af psykisk sygdom, men består også af psykologiske ressourcer og evner, som er nødvendige for at kunne udvikle sig og klare de udfordringer, der dukker op i alle menneskers liv.”


Er medarbejdernes mentale sundhed ikke i orden risikerer man som arbejdsgiver, at medarbejderne hurtigere bliver påvirket af faglige og mellem menneskelige udfordringer – både på arbejdspladsen men også i privatlivet. Dette kan føre til nedsat effektivitet og/eller deltids- og fuldtidssygemeldinger med stress.


Disse sygemeldinger koster virksomheder dyrt. For det første fordi der er arbejdsopgaver, som ikke bliver udført. Dertil skal der findes en vikar for den sygemeldte – eller opgaverne skal fordeles blandt de andre kollegaer, som i forvejen kan have rigeligt at se til. Dette koster virksomheden dyrt i kroner og øre. Derudover kan sygemeldinger også give udfordringer rent vidensmæssigt. Medarbejderne er tit afgørende vidensbærere i virksomhederne. Falder disse vidensbærere bort i en periode pga. stress, kan man risikere, at det kan gå udover kvaliteten af virksomhedens produkter. Dette gælder alle slags virksomheder, lige meget om det er handels-, produktions- eller servicevirksomheder.


Ved at tilbyde dine medarbejdere skræddersyede løsninger, hvor de kan have fokus på at øge deres mentale sundhed, kan din virksomhed aktivt forebygge at skulle håndtere ”downtime” i processerne pga. af medarbejdernes mentale ubalancer.


Jeg kan ved hjælp af værktøjer som min intuition, samtaleterapi og kranio-sakral terapi hjælpe din virksomhed med at øge dine medarbejderes mentale sundhed.


Ønsker du at få information om konkrete tiltag kontakt mig på telefon 20 40 20 08 eller mail post@releaseyourmind.dk.


Alle virksomheder og deres medarbejdere er unikke og jeg skræddersyer individuelle forløb for mine kunder.


bottom of page