top of page
  • Forfatters billedeImke

Hvordan kan en virksomhed spare tid og penge på fejlrekruttering?Kender du det?


Din virksomhed skal ansætte en ny medarbejder. Man starter rekrutteringen, vælger nogle kandidater ud, de kommer til jobsamtaler, laver en personlighedstest og til sidst bliver det besluttet at ansætte én af ansøgerne – alt sammen på baggrund af samtalerne og testresultatet.


Vedkommende starter og der går et par måneder…og så bliver det pludseligt tydeligt, at den valgte kandidat alligevel ikke passer til jobbet eller ind i firmaet.Årsagerne kan være mange


Der kan være, at de spørgsmål du stillede til samtalen, ikke var specifikke nok.

At personlighedstesten ikke gav et helt autentiske resultat, eller at du blot har overset et træk i den udvalgte kandidat, som ikke helt passer overens med firmaets kultur og/eller energi.

Så starter der en dyr proces: den ansatte skal opsiges, der skal rekrutteres på ny. Det tager i sig selv tid og koster penge. I mellemtiden er der opgaver, som bliver liggende eller som skal fordeles mellem de eksisterende medarbejdere, som sikkert har nok at se til i forvejen.


Dertil vil det give den nye medarbejder en dårlig oplevelse, og dette kan medføre et dårligt ry omkring virksomheden, som kan sprede sig på markedet.


Den anden vej rundt kan det også ske, at en nyansat opdager, at han eller hun ikke får indfriet sine forventninger omkring firmaet og jobbet og derfor siger op af sig selv. Især den unge generation har ikke tålmodighed til at være i den forkerte virksomhed og vil – i stedet for at give det en chance – hurtigt søge videre. Også her skal der så igangsættes en ny rekrutteringsproces, som tager tid og er dyr for virksomheden.


Derfor er det af største vigtighed, at virksomheden sikrer sig det rette match – og at virksomheden derudover gør en indsats for, at de nye medarbejdere føler sig sikre og komfortable fra dag ét.


En ekstra faktor i rekrutteringsøjemed er, at nogle virksomheder gerne vil tiltrække de bedste talenter. For at kunne gøre dette, skal rekrutteringen sidde lige i skabet fra starten af.


Jeg kan hjælpe din virksomhed med at finde de rette kandidater, på alle niveauer i firmaets hierarki. Jeg kan med min intuition og mit klarsyn omkring mennesker hurtigt fornemme, om kandidaterne egner sig til stillingerne og om de vil føle sig tilpas i virksomheden. Dette kan jeg gøre ved at deltage i ansættelsessamtalerne eller blot ved at tage en snak om de kandidater, som virksomheden har udvalgt.


Her er det dog vigtigt at sige, at clairvoyanternes etik og morale forbyder mig at stille ind på et menneske, som ikke har givet sit direkte tilsagn til dette. Men jeg kan til enhver tid mærke igennem firmaets energi, om de udvalgte kandidater ville være et godt match.


Er du interesseret i at høre helt konkret, hvordan jeg kan hjælpe din virksomhed med rekrutteringsarbejdet, så du kan spare tid og penge og samtidig sikre, at hele ansættelsesforløbet bliver en god oplevelse for alle involverede?


Kontakt mig på telefon 20402008 eller mail post@releaseyourmind.dk.


Alle virksomheder og deres medarbejdere er unikke og jeg skræddersyer individuelle forløb for mine kunder.

ความคิดเห็น


bottom of page