top of page
  • Forfatters billedeImke

Når et gammelt værtshus skal transformeres til et moderne kulturhus…

Opdateret: 30. okt. 2021


Dårlig energi blokerer for effektivitet på arbejdspladsenJeg var på den fedeste erhvervsopgave i går.

Jeg skulle rense et gammelt værtshus for dårlige energier.


Hvad skal det gøre godt for, tænker du?


Ganske enkelt: for 2 år siden købte én af mine klienter et t gammelt værtshus et sted midt på Sjælland. Værtshuset har eksisteret siden 1950’erne og man kan godt sige, at det er ret veletableret i byen. Ejeren lavede værtshuset om til en bar, men så kom Corona og lukkede landet ned. I takt med at genåbningen trak ud, kom nye ideer til.


Ideen er nu, at den kære ejer gerne vil forvandle det gamle værtshus til et moderne kulturhus. Et sted, hvor man kan høre livemusik, foredrag, deltage i politiske debatter, men også et hyggeligt sted, hvor man kan leje sig ind til firmaarrangementer, julefrokoster eller hvor man bare kan komme og spise dagens ret og spille et spil backgammon eller lignende.

Det lyder som en klar plan, som sagtens burde kunne gennemføres. Lidt renovering, lidt nyt inventar, god markedsføring, så burde den være hjemme, tænker man.


Men hvad nu, hvis energierne i det gamle værtshus er så stærke, at de faktisk blokerer ejeren for at kunne tage affære? Hvis de tunge energier skaber en følelse af ikke rigtigt at kunne komme i gang?


Heldigvis er ejeren selv bekendt med hvordan vores omgivelsers energier kan påvirke os i vores dagligdag. Så jeg blev inviteret ud for at se på, hvad der egentlig gjorde, at stedets energi virkede så tung.


Allerede da jeg ankom ved bagdøren til baren kunne jeg fornemme en gammel energi. Den talte sit tydelige sprog: der var simpelthen så ustruktureret i hele huset, at det føltes, som om man kun kunne løbe rundt om sig selv og slet ikke få udrettet noget konstruktivt.


Barens ejer var helt enig. Han mærker en blokering, en følelse af, at al hans handlekraft og effektivitet svinder lige så stille, når han er på arbejde.


Det blev ganske hurtigt klart, at det har med alle de energiafgrøder at gøre, som befinder sig i værtshuset. Energien bærer præg af alkoholisme og den tunge energi, som tit følger med, fra slåskampe, værelser, som til tider var blevet lejet ud på timebasis, manglende struktur og af gamle afdøde ejere, som selvom de for længst er gået på den anden side, stadig kommer og “hænger ud”, fordi de ikke ønsker, at de nymoderne ændringer skal etableres i DERES virksomhed.

Det er selvfølgelig ikke muligt at rense et sted som dette helt i bund - og nok heller ikke nødvendigt, da nogle af energierne jo også bidrager til stedets charme. MEN: de tungeste energier skal renses ud, sådan at ejeren føler, at han kan trække vejret frit i sit kommende kulturhus - og for at kunderne bliver tiltrukket af en hyggelig og lys atmosfære.


Vi brugte to en halv time på at mærke og rense. Køkkenet, lageret og kontoret fik sig en ordentlig omgang. Med ét kunne vi mærke, at energien løftede sig. Ejeren var nu i stand til at hente kasser og store sække og få begyndt arbejdet med at rydde op og smide ud. Pludselig blev det let og ubesværet at bevæge sig rundt i huset.


Der ligger stadig meget oprydningsarbejde forude - både rent fysisk og energetisk. Men starten er gjort og jeg er helt 100% sikker på, at baren snart vil stråle i et nyt let og lækkert lys og vil danne rammer om mange virkelig vellykkede arrangementer.

Har du brug for et energitjek i din virksomhed? Så kontakt mig endelig på telefon 20402008 eller mail post@releaseyourmind.dk for en uforpligtende rådgivningssamtale.


Jeg glæder mig til mange flere af denne slags opgaver fremover.


Comments


bottom of page